*FLORILE PASIUNII* - UN SITE CU PASIUNE !

20100823

DULCEATA DIN PETALE DE TRANDAFIR





,,Dulceata copilariei...din flori...de trandafiri...ce bunatate...sa te lingi pe degete ,,
,

Da , inca am nostalgia copilariei , cand savuram astfel de bunatati . Noi nu aveam trandafiri de dulceata , dar parintii imi cumparau aceasta bunatate de la piata de cate ori gaseau . Imi mai placeau dulceata din nuci verzi , pe care o facea mamica mea , si halvaua turceasca , care se gasea pe atunci in cutii metalice frumoase , si pe care mi-o cumpara taticul .

Pentru dulceata de trandafiri se folosesc petalele unor trandafiri foarte parfumati , cu foarte multe petale , carora li se spune chiar ...trandafiri de dulceata ( ROSA DAMASCAENA , ROSA MILLEFOLLIE , ROSA CENTIFOLLIE) .


Sa stiti ca nu se strange chiar asa usor  o cantitate importanta de petale , de aceea si pretul acestei bunatati este pe masura .Dar merita ! Copilul vostru sigur va va fi recunoscator .


Va  trebuie ; 500-700g petale de trandafiri (parfumati), 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamaie mare (50 ml) sau 100 glucoza, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinata, vanilie.


 Se culeg petalele de  trandafiri si li se taie partea alba . Petalele  se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama sau sarea de lamiie , care au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se moaie la fiert si de a inviora culoarea.
Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa, se amesteca pe foc, pina cind se topeste si, cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata. Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult. Dulceata se fierbe, pina cind se leaga. Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pina in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pefoc. Se incearca ca orice dulceata cu testul picaturii , care trebuie sa -si pastreze forma . Se pune fierbinte in borcane bine fierte , pentru a nu se zaharisi .




...SI ALTE BUNATATI: DIN PETALE DE TRANDAFIR
http://www.trandafirul.ro/retete-culinare-trandafiri.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ratings and Recommendations by outbrain