*FLORILE PASIUNII* - UN SITE CU PASIUNE !

20101229

DECORATIUNI FLORALE DULCI

Pentru ca ne plac foarte mult florile , si dintre acestea cu precadere trandafirii , am vrea sa le mancam de dragi ce ne sunt ...Si asa s-a nascut ideea decoratiunilor florale (dulci , dar nu numai ) .

Sa vedem din ce se pot face decoratiunile dulci pentru torturi  , ca sa fie si mai dulci..




PASTA DE ZAHAR  (praf)
Ingrediente:1 lingura gelatina6 linguri apa1 lingura unt2 linguri mierecel putin 300-400 gr zahar pudra, colorant alimentar

Pentru inceput trebuie sa aveti cel mai fin zahar pudra, sa il cerneti pentru a nu exista nici o granula de zahar ( Margaritar,  Coronita ).
Se pune gelatina in apa, se amesteca putin, se pune pe baie de abur, iar cind e calda se adauga mierea si untul. Se omogenizeaza toate bine. Mare grija la gelatina, se pune deasupra aburilor si se amesteca , se  mai ia de la caldura, se mai amesteca , se pune iar si tot asa pina se dizolva gelatina, dar nu se incalzeste tare.
Intr-un castron se pune zaharul cernut, 300-400gr, se toarna compozitia lichida si se amesteca usor cu lingura pina se leaga toate. Scopul e sa obtinem o pasta groasa, ca o plastilina, asa ca adaugam putin cite putin zahar pina avem coca dorita. Cind nu se mai poate amesteca cu lingura se framinta cu mina. Sa nu exagerati cu zaharul ca devine prea tare, trebuie doar sa nu se mai lipeasca de maini, oricum se mai intareste la frigider si mai adaugati cind o lucrati daca simtiti nevoia. E mai sigur deci cu mai putin zahar.
Se tine la frigider citeva ore sau pina a doua zi. Daca s-a intarit putin se framinta iar pina e buna de modelat.
Cum se intinde cel mai usor pasta ? Se stropeste putin masa de lucru cu apa (sa nu alunece foaia) , se pune o hirtie de copt de marimea dorita pe masa, se pune pasta si se acopera cu alta hirtie de copt. Se intinde dupa preferinta. In felul asta nu o sa ti se lipeasca nici de suprafata de lucru, nici de sucitor. Totul o sa fie curat. Se lucreaza pasta si intre 2 pungi de plastic pt congelator (cele de 2 kg). E minunat pt ca da si o textura speciala . .

PASTA DE CARAMELE SUGUS
1 punga de caramele sugus  mai colorate
Se taie caramelele in cate 3 bucati si se fac bilute rotunde in mana apoi cu spatele unei lingurite intre doua folii de plastic se da forma unor petale . Se face intai mijlocul in forma de lacrima si se  pune pe o scobitoare si te  apuci de pus petalele pe care le faci de la mai mici la mai mari.

Trandafirii  facuti din jeleuri (daca  nu se gasesc caramele sugus)
Se iau jeleuri de cirese ( pt trandafirii rosii ) sau cu alte arome si se  paseaza cu furculita pana devin o pasta moale si cam lipicioasa. Se  amesteca pasta respectiva cu zahar pudra, atata cat sa nu mai fie lipicoasa.

PASTA DE LAPTE PRAF
Ingrediente: 60 ml apa , 0 g zahar pudra , 2-3 picaturi de ulei , 1 lingurita miere , 180 gr lapte praf , colorant alimentar
 
Se pune pe foc apa cu zaharul si se fierb 3-4 minute.Se ia de pe foc si se adauga energizantul si picaturile de ulei, si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca. Se pune apoi TREPTAT laptele praf si se amesteca foarte bine. La un moment dat veti fi nevoite sa-l framantati cu mana!.
Se tot adauga lapte praf pana se obtine o pasta care se poate intinde intre 2 folii de plastic fara sa se lipeasca.(s-ar putea sa depasiti cantitatea de lapte praf din reteta, depinde si de marca de lapte praf folosit!) Cu ea se pot acoperii diverse torturi si se pot face ornamente pentru decorarea lor.
Aceasta reteta nu este foarte complicata , dar nu reuseste intotdeauna .

Reteta simplificata
Se pune intr-un castronel o lingurita de miere(sau cat doreste fiecare, dar la inceput va sfatuiesc sa incercati asa , pentru a vedea cate ornamente puteti realiza folosind asa o cantitate mica!)
Apoi adaugati treptat lapte praf, incepand cu o lingurita plina, si amestecati bine.
Se adauga lapte praf pana pasta se poate framanta bine in mana.
Si se foloseste la ornamente....

PASTA DE MARTIPAN
Ingrediente : 450g migdale macinate (se poate incerca si cu  nuca sau alune fin macinate), 460g zahar praf foarte fin macinat, 1 lingura suc de lamaie, ½ lingurita esenta de migdale, 2 oua intregi mici sau 2 albusuri de oua mai mari., colorant alimentar

Se amesteca migdalele macinate (daca sunt faina de migdale este si mai bine) cu zaharul praf. Se face o adancitura in mijloc si se adauga sucul da lamaie, esenta de migdale si atata ou sau albus de ou cat este necesar pentru a obtine o compozitie omogena ca o plastelina. Se framanta putin martipanul obtinut, se da o forma ca de baton care se presara cu zahar pudra si se inveleste cu folie de plastic.
Se tine la frigider pana cand se foloseste ca umplutura sau decoratii pentru torturi .

PASTA DE CIOCOLATA
 1/3 miere, 2/3 ciocolată.  sau
2 bucăți ciocolată menaj ~ 100g și o lingură de miere. sau
2 bucăți ciocolată menaj albă (~100g) + o lingura energizant (miere artificială ~50g). 
Trandafir de ciocolata: ciocolata se topește pe baie de aburi și apoi se adaugă mierea. După ce se amestecă bine se toarna pe o folie alimentară și se pune la frigider până se răcește dupa care se prelucreaza .

Cu toate aceste paste se poate imbraca tortul in intregime .

Trandafirii sau alte flori se pot face si din crema de unt (unt , zahar fin , arome , coloranti alimentari) cu posul special , avand grija sa se formeze petale de jur imprejurul unui mijloc sub forma de boboc , pentru trandafiri si , dupa imaginatie , pentru alte flori . Faceti incercare mai intai si , cand credeti ca va pricepeti destul de bine , incercati direct pe tort .

TEHNICI DE DECORARE
























2 comentarii:

  1. SA STIU BINE CA MAI FAC ..UN DIABET SI ..TOT MA UIT PE ACEASTA SUPERBA PAGINA!FELICITARI SI NUMAI BINE!CU STIMA PRECUP FLORIN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai bine si pentru tine , si ...fara diabet! Privitul nu e daunator. Sper sa nu fie vorba de un diabet real, caci e usor sa dai sfaturi, mai greu e sa le urmezi. Totusi, cumpatarea ne scoate din multe belele...

      Ștergere

Ratings and Recommendations by outbrain